Røk ut av cupen med hevet hode

 

Det var kanskje mange som fryktet det verste torsdag kveld da Fredrikstad kom på besøk.
Moss startet noe rufsete i startfasen av kampen med et par uheldige klareringer og risikabelt forsvarspill.

Likevel var det Moss som styrte store deler av 1. omgangen. Jon-Andre Fredriksen skjøt like utenfor før det var spilt 10 minutter, og Tor Erik Moen smalt et frispark i tverliggeren og ut fra 25 meters hold etter drøye kvarteret.

Fredrikstad hadde også sine muligheter, men avslutningene fra Rozhat Shaswari og Nicolay Solberg gikk rett på Andreas Eikum eller var offside.

Jonas Bergersen hadde en strålende 1. omgang for Moss da han rundlurte Juan Diego Madrigal ved flere anledninger, og den største prestasjonen var da han løp fra både Madrigal og tidligere Moss-stopper Vidar Martinsen på overtid i 1. omgang. Etter et langt raid langs kanten fikk han slått hardt inn foran mål, men dessverre var det ingen i gult og svart til å bare dytte ballen i mål.

I 2. omgang fortsatte Moss som de gjorde i 1. omgang. Like før timen var Moss farlig frempå etter en corner fra Tor Erik Moen, men verken Marcus Ohlsson og Tim Reinback klarte å få sparket ballen i mål.

Så skjedde det som oftest skjer når et lag ikke klarer å omsette sine målsjanser til mål. Mål i mot. Rozhat Shaswari og Fredrikstad kontret på et Moss-forsvar i ubalanse. Shaswari fant Nicolay Solberg på bakres stolpe som enkelt kunne sette ballen i mål.

Selv om Moss denne sesongen har slitt i perioden etter å ha sluttet inn sitt første mål var dette ikke tilfellet i denne kampen. Laget sto opp å malte på videre. De store sjansene uteble, men presset mot Fredrikstad var der.

På overtid kom den endelige spikeren fra Fredrikstads side at Henri Anier satte inn 0-2 på en kontring mot et Moss-lag som hadde gitt alt med fantastisk innsats og lagmoral.

Selv om Moss røk ut mot kanskje det kjedeligste laget man kan tape for, så kan man gå ut av denne kampen med hevet hodet. Dette var en klar forbedring fra samtlige kamper denne sesongen.

Kråkevingen sto igjen etter kampen og hyllet kællane. En fantastisk innsats og moral, noe Moss-spillerne kan være stolte av!

KAMPFAKTA
Moss - Fredrikstad 0-2 (0-0)
Melløs stadion, 2. mai
Norgesmesterskapet, 2. runde